Авторът

Здравейте,

Аз съм Христо Георгиев – финансов анализатор, инвеститор и както става ясно – блогър.

Ако трябва да обясня какво правя на 3-годишно дете, ще е нещо такова: „разглеждам много числа за да разбера кой си върши работата добре и колко струва тази работа“. За повече подробности вижте Стратегия.

Занимавам се с инвестиции в публични компании от 5 години. Преди да стартирам този блог, вложенията ми бяха изцяло на Българската фондова борса. Въпреки това интересите ми, а доскоро и работата, са били свързани с международните пазари постоянно. Кратката ми биография може да намерите в моя LinkedIn профил.

Защо Fulcrum

В търсенето на подценени компании, често избирам такива, недолюбвани от инвеститорите. В този случай, когато организацията е изградена върху множество здрави опорни точки (на англ. fulcrum), то тя не са ще оцелее, но и акцията ще се издигне след време нагоре като лост от ниската си точка.

Защо го правя

Инвестирането на финансовите пазари продължава да е сред непопулярните инструменти за влагане на спестяванията в България. Моят принос това да се промени, се изразява в споделяне на своя опит в този блог. Надявам се някои от вас да намерят кохерентност с моите идеи и да натрупат безплатен опит. Ако подпомогна положителната възвръщаемост на портфейлите ви – още по-добре.

Прозрачност

Истинските взаимоотношения се базират именно на тази основа. Затова аз реших да отбелязвам всяко едно свое инвестиционно действие в реално време и с реалните параметри. Аргументацията за дадено инвестиционно решение е взета директно от анализ, който аз пиша за всяка сериозно разглеждана от мен компания.

Ако искате да питате нещо, не се колебайте да ми пишете директно на hristo@fulcrum.bg